Fotokurser

Fotokurser:

Hobbyfotografi - intensivt fotokursus


Jeg afholder mit næste AOF-fotokursus i april/maj 2024.


Efter sidste kursus skrev kursusdeltageren Frank følgende venlige besked til mig:


"Jeg vil blot sige tak for god inspiration til at prøve at lave det gode billede.

Det har været særdeles lærerigt og jeg føler at have “flyttet” mig rigtig meget på kun 5 aftener."


Og Emma Skrev:


"Et rigtigt godt kursus, som jeg vil anbefale alle der har interesse i fotografi. Man kan tydeligt mærke at Torben brænder for emnet, hvilket er meget inspirerende og lærerigt."


Læs flere anmeldelser på Facebooksiden Klint Fotokurser


Kurset henvender sig til begyndere og let øvede der har investeret i et digitalkamera med manuelle indstillingsmuligheder. Måske synes du ikke du får nok ud af dit kamera, måske vil du gerne kunne tage bedre feriebilleder eller vil gerne have ideer og inspiration til at udvikle dit billedsprog.


Klik her for              

Online-Fotokurser.

Skræddersyet til netop dit behov.


Kurserne foregår på "Zoom"-platformen, hvor vi kan snakke sammen , kigge på billeder og hvor jeg kan tegne, forklare og vise f.eks. photoshop.


Det er ganske enkelt. Du skal bare oprette en gratis konto på "Zoom"-platformen og klikke dig ind i mødet via et link du får fra mig. Klik her for at komme til Zoom-platformen.


Når kontakten er etableret på Zoom, aftaler vi hvor lang tid du har brug for og vi går igang. Når du har modtaget din undervisnig betaler du over mobile pay.


Prisen er 240 kr. for 1 time - 120 for 1/2 time - 60 for 1/4 time.


Du kan på den måde begynde med f.eks. 1/2 time og se om det er noget for dig.


Du kan booke tid på Facebook: fb.com/book/Klint.Fotokurser/


Her kan du læse om de forskellige kursustilbud.


Startkursus - Dine billeder


Du sender 15-25 billeder til mig og så gennemgår vi dem en for en. Du får min uforbeholdne mening om dine billeder i en konstruktiv dialog, hvor jeg lægger vægt på at bringe din fotografering op på et højere niveau. Jeg giver dig tips og gode råd til billeder som jeg kan se forbedringsmuligheder i og booster din selvtillid når jeg ser det perfekte billede.


Kursus 1 - Begynderkursus

Har du investeret i et spejlrefleks kamera og har du brug for hjælp til de grundlæggende teknikker?

Via zoom kan du stille spørgsmål og få de svar du lige står og mangler og jeg kan give tips og råd der kan forbedre din billedkvalitet.


Kursus 2 - Hobbyfotografi


Er foto din hobby og har du brug for at få feedback på dine billeder og ny inspiration.

Via zoom kigger vi på dine billeder og jeg giver dig gode råd og inspiration til at bygge videre på. Jeg kan hjælpe dig med kameraspørgsmål, lyssætning, redigering og andre fotospørgsmål. Du bestemmer hvad du vil vide mere om eller hvilke fotospørgsmål du gerne vil have svar på.


Kursus 3 - Vil du uddannes til fotograf

Går du og drømmer om at blive fotograf?

Har du evnerne – få en vurdering af en professionel fotograf.

Sammen gennemgår vi et udvalg af dine billeder. Du får en ærlig vurdering og et feedback på hvad du skal arbejde videre med og hvordan du kan gribe det an. Jeg hjælper dig med at få styr på de grundlæggende teknikker og giver dig opgaver som kan danne grundlag for din første samling af billeder, så du kan præsentere dig godt for en elevplads. Via samtaler giver jeg dig et indblik i fotografiets mange genrer så du bliver afklaret om i hvilken retning du ønsker at arbejde.


Kursus 4 - vil du uddannes til fotograf

Drømmer du om at starte et firma enten fuldtid eller deltid.

Der er mange overvejelser at gøre før man springer ud på det dybe vand og starter som selvstændig.

Bliv coached af en erfaren fotograf, der har været hele turen igennem, og som via samtaler og powerpoint over Zoom kan gøre dig klar eller afklare dig i forhold til at tage springet.


Du kan booke tid på Facebook: fb.com/book/Klint.Fotokurser/ eller her:


 
 
 
 

Foredrag:

Tilfældighedernes spil


Tilfældighedernes spil - et foredrag om de tilfældigheder der gjorde at jeg blev fotograf. En rejse der begyndte i min vilde ungdom, hvor jeg med et lysbilledshow skabte den visuelle kulisse som rockgruppen MALURT optrådte i fra 1978-83.

Rejsen er fortsat gennem 4 årtier i en fotobranche der er i konstant forandring.

Hvordan tager man springet ud på det dybe vand og bliver selvstændig og hvordan navigerer man når alting forandrer sig med lynets hast.

Foredraget er rigt illustreret med billeder og videoklip og er ment som inspiration til unge mennesker der står foran et karrierevalg og går på efterskole eller højskole.

Efter foredraget tilbyder jeg at sammensætte workshops med emner som er tilpasset elevgruppen. Ring og få en nærmere beskrivelse.

Workshops:

Følelser i fotografier

Oplæg med billedeksempler og snak om hvordan man kan udtrykke følelser i sine billeder. 

Praktisk opgave: Opdeling i grupper - 3-4 elever pr. gruppe. Vælg en følelse og gå på opdagelse med jeres kameraer. Det kan være frygt, angst, tristhed, melankoli, håb, glæde, lykke eller en anden følelse. Brug eventuelt hinanden som modeller.

Prøv at tage billeder der rammer følelsen.

Tænk i farver, lys og mørke, kontraster, skygger og former der understøtter og udtrykker følelsen.

Det kan være nærbilleder eller panoramabilleder.

Billeder lyver - fotografiske virkemidler

Hvordan man kan betone billeder til at vise en bestemt holdning. Hvordan beskæring, vinkel, perspektiv kan give vidt forskellige indtryk. 

Praktisk øvelse: Lav to billedserier af skolen. En der viser skolen fra sin bedste side og en der viser et dystert billede af et frygteligt sted. Brug det du lige har lært

Gennem øvelsen bliver eleven bevidst om hvor meget man kan betone billederne og give det billede videre til beskueren/læseren som man ønsker.

Portrætfoto


Vi arbejder med flashlys, reflektorskærme, naturligt lys. Undersøger lysets effekt og hvordan lysvinkler kan ændre portrættet radikalt, og skabe dramatiske og effektfulde eller mere klassiske og traditionelle portrætter. Arbejder med portrættets placering i billedet og hvordan man kan bruge baggrunden som en aktiv del af billedet. I portrætfotografering er den psykologiske vinkel et vigtigt element, der skal skabes tillid mellem model og fotograf. Vi lærer hvordan vi giver  modellen tryghed og hvordan man får det bedste frem i et menneske der befinder sig i en unaturlig og kunstig situation?

Det illustrative billede - at illustrere en artikel

Hvordan illustrerer man en artikel. På denne workshop tager vi svære emner op som sorg, mobning, depresion, vold, alkohol, stoffer og forsøger at arbejde os ind på fotoillustrationer der illustrerer emnerne konkret og abstrakt. Hvilke virkemidler er effektive, hvordan bruges lys,  skygger, farver og former til at forstærke budskabet. Vi bruger hinanden som modeller hvor der er brug for det.

Streetfoto

Gennemgang af de forskellige elementer i streetfotobegrebet. Hvem må man fotografere, hvordan sikrer man sig at personer på billedet gerne vil lade sig fotografere. Hvad siger lovgivningen.

Er fotografen et aktivt eller passivt element af billedet. Hvordan indstiller man kameraet til hurtige skud når det rigtige billede opstår. Find motivet og vent på at det rigtige billede opstår.

Øvelse på byvandring.

Billederne bearbejdes og diskuteres i plenum

Perfekt workshop som forberedelse til studietur, rejse eller lignende.

Packshots - avanceret lyssætning


Vi arbejder med flashlys, reflektorskærme, spejle, sølvpapir vand og andre finurlige virkemidler når vi sætter lys på ting, genstande, varer, flasker, frugt eller hvad vi nu finder relevant.

Billedkomposition

Det gyldne snit, s-linien, naturlig indramning, former, farveflader, rene linier osv.

Teoretisk oplæg med gennemgang og billedeksempler opfølges af en by/eller naturvandring med kamera.

Øvelse på byvandring.

Billederne bearbejdes og diskuteres i plenum

Perfekt workshop som forberedelse til studietur, rejse eller lignende.

Bliv fotograf - hvad skal der til


De forskellige retninger. Sports- presse- reklame - mode - portræt - musik - packshots.

Hvad skal der til for at blive fotograf og hvilken retning skal man satse på. Hvad kan man drømme om, hvad er realistisk og hvordan er hverdagen som fotograf.

Gennemgang af elevernes billeder med henblik på portefolie.

Grundlæggende kamerateknik


Eksponeringstrekanten – tid, blænde og iso.

Øvelser med dybdeskarphed, bevægelsesskarphed og korn/billedstøj.

Objektiver - forskellige brændvidder. Tele-, normal-, macro og vidvinkel-objektiver og hvilke objektiver der passer til forskellige fotoopgaver.

Kreative fototeknikker

I denne workshop eksperimenterer vi med forskellige optageteknikker for at skabe et anderledes udtryk. Vi arbejder med filtre og langtidseksponeringer og afsøger muligheder for den kreative leg med kameraet. Workshoppen startes op med en grundig præsentation af begrebet

ICM Photography (Intentional Camera Movement) med inspirerende eksempler. Så går vi til den praktiske del og laver forskellige øvelser og eksperimenter. Vi slutter af med at præsentere og diskutere resultaterne.

Foto og Acryl

Spændende og inspirerende workshop om at kombinere fotografi og acrylmaling og på den måde skabe unikke billeder. Forskellige teknikker til at overføre eller bruge fotos. Hvilke billeder egner sig - hvordan disponeres billedet og hvordan integreres fotoet på en effektfuld eller naturlig måde. Workshoppen egner sig bedst til at strække sig over minimum 2 dage da overførselsteknikken kræver tørretid. Kan med fordel kombineres med f.eks."Følelser i fotografier" eller "Streetfoto" så der først tages fotos der kan danne grundlaget for acrylmaleriet.